Braškėse daug vandens ir vitamino C, kitų vitaminų labai mažai, taip pat yra kalio. Šios uogos stiprina imunitetą, reguliuoja kraujospūdį. Kada: verdančiu vandeniu nuplikytos ar garais apdorotos braškės mažyliams galimos nuo 6–7 mėnesio. Kol mažylis neturi pakankamai dantukų uogoms sukramtyti, būtina jas sutrinti į tyrę. Iš pradžių pasiūlykite jos paragauti tik 1 šaukštelį. Linkusiems į alergiją vaikučiams šių uogų duokite ragauti vėliau, maždaug nuo metų. Paruošimas: braškių kotelius nuskabykite, uogas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuplikykite ar kelioms sekundėms įmerkite į verdantį vandenį arba kelias minutes apvirkite garuose. Sutrinkite į tyrę vienas arba su vaisiais, kitomis uogomis. Be to, braškėmis galite pagardinti kruopų košes ir kitus patiekalus. SVARBU: – uogos greitai genda, tad nesuvalgytas geriau užšaldykite šaldiklyje; – nesusigundykite žiemą pirkti braškių savo mažyliui parduotuvėje, verčiau nepatingėkite šių uogų užsišaldyti vasarą; – net ir nealergišką mažylį nuo per didelio šių uogų kiekio gali išberti, tad neleiskite jam persivalgyti (didžiausia porcija – 100 g).