Baklažanai mažyliui

Juose daug skaidulinių medžiagų, vitaminų A, C, folio rūgšties, geležies, kalcio, magnio, kalio, cinko, vario, mangano, mažai riebalų. Šios daržovės turi daug antioksidantų ir ląstelienos, kuri gerina virškinimą. Į makalaines virto baklažano riekelę galite dėti nuo 6 mėnesio, tik nepamirškite pamirkyti jos pusvalandį vandenyje (gali turėti kartumo), nulupti odos ir išpjauti sėklyčių. Svoris: 1 cm pločio griežinėlis – apie 50 g Sezoniškumas Lietuvoje: liepa-rugpjūtis. SVARBU: – baklažanai ilgiau išliks švieži, jei suvyniosite juos į popierių; – baklažanus stenkitės suvartoti per kelias dienas. Jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą – šilumą mėgstanti daržovė nuo šalčio labai greitai genda; – žali ir smarkiai peraugę baklažanai maistui netinkami, nes juose kaupiasi nuodinga medžiaga saloninas; tinka sergant mažakraujyste.