paprasti patarimai, kaip teisingai išsirinkti arbūzus

Turbūt tarp mūsų nėra žmogeliukų, nemėgstančių arbūzo? Kaip juos išsirinkti sultingus, prinokusius, saldžius, kol jų parduotuvėse apstu ir kai jau kainos ne taip „kandžiojasi“? Žvilgt į nuotraukas ir štai patarimai, kaip teisingai išsirinkti arbūzus: • Atkreipkite dėmesį į vietą, ant kurios ilsėjose nokdamas lysvėje – prinokusių arbūzų „gulėjimo“ vieta visada kreminės geltonos, labiau oranžinio atspalvio turinčios, bet ne baltos spalvos. • Dėmės ant arbūzo – kuo jų daugiau, tuo vaisius saldesnis (dėmės rodo, kiek kartų vaisius buvo apdulkintas bičių) • Arbūzai pagal lytį: „berniukai“ yra didesni, pailgos formos ir sultingesni – „mergaitės“ – apvalios formos arbūzai, paprastai saldesni. • Arbūzo „uodegėlė“ – sudžiūvusi „uodegėlė“ rodo, kad arbūzas yra prinokęs – tuo tarpu žalia leidžia spėti, kad arbūzas nuskintas per anksti ir greičiausiai nebus pakankamai gerai prinokęs. • Saldumas nepriklauso nuo arbūzo dydžio – geriausia rinktis vidutinio dydžio arbūzus. • Pastuksenkite arbūzą – skardus garsas sufleruoja, kad arbūzas šviežias, o duslus – kad minkštimas ne šviežias. • Paprastai saldžiausi yra kuo kontrastingesnių spalvų arbūzai, t. y. tamsiai žalios su žalsvomis dėmėmis ar dryžiais. Kai jau nusipirkote arbūzą: • Patikrinkite, ar arbūzas tręštas nitratais: jei arbūzo gabalėlis vandenį nudažo rožine spalva – jis gausiai tręštas nitratais; • Arbūzo mažyliui duokite praėjus 1–2 val. po valgio; • Supjaustytą arbūzą šaldytuve laikykite ne ilgiau kaip 1 parą; • Arbūzo mažyliui siūlykite kaip atskiro patiekalo tarp maitinimų, nemaišykite su kitais vaisiais ar daržovėmis. Patarimai, kaip teisingai išsirinkti arbūzą parduotuvėje iš knygos „Mažylio receptai“ ir pagal straipsnį Brightside.me.

Dar daugiau patarimų – mūsų Mažylio receptų patarimai