Kaip paruošti mėsą mažyliui?

Mėsos įvedimas į mažylio racioną – svarbus etapas. Kad nebūtų taip baisu, pateikiame trumpą atmintinę, kaip paruošti mėsą makalainėms ir kiek mėsos mažyliai turėtų suvalgyti per dieną. Patarimai: • šviežią mėsą nuplaukite tekančiu vandeniu, pašalinkite sausgysles, plėveles, riebalus; • šaldytą mėsą atšildykite iš lėto – per 2–3 valandas, ją nuplaukite tekančiu vandeniu, nupjaukite riebalus; • ją virkite atskirai nuo daržovių, kruopų; • dėkite į verdantį vandenį ir virkite ant silpnos ar vidutinės ugnies. Pavirę 5 min., vandenį nupilkite ir užpilkite nauju, jei reikia, nugriebkite vandens paviršiuje susidariusias putas. Svarbu, kad virdama mėsa būtų apsemta vandens; • ruoškite mėsą ir garuose, tik prieš tai patogiau ją sumalti mėsmale, kad greičiau išvirtų; • išvirusią mėsą sutrinkite elektriniu trintuvu ar pro tankų sietelį 1–2 kartus (kad tyrelė būtų vienalytė, be gumuliukų), atskieskite daržovių, kruopų nuoviru ar paprastu virintu vandeniu; • sumaišykite mėsos tyrę su paruošta daržovių, kruopų ar daržovių ir kruopų makalaine; • nuo 6 – 7 mėn. paskaninkite tyrę 1 šaukšteliu nerafinuoto aliejaus. Rekomenduojama mėsos paros norma Kūdikiai iki 1,5 m. kasdien turėtų suvalgyti apie 30–50 g mėsos; 1,5–3 m. mažyliai – 60–70 g; 3–5 m. vaikai – iki 70–80 g.