Žiedinių kopūstų pudingas

• sauja žiedinio kopūsto šakelių; • 0,5 vidutinio dydžio morkos; • riekelė sumuštinių duonos; • pienas – duonai išmirkyti; • 1 kiaušinis; • sviestas – kepimo indui ištepti ir džiūvėsėliai – pabarstyti.

Šio patiekalo skonis nustebins ne tik mažylius, bet ir tėvelius. Beveik – omletas, bet – ne omletas, labai skanus, o dar ir su daržovėmis. Jei mažylis jų nemėgsta, būtinai šį patiekalą pabandykite, nes nei morkų, nei žiedinio kopūsto skonio nesijaučia. Pudingo paruošimas 1. Į puodą dėkite virti supjaustytą morką, po 10 minučių – nuo stiebo šakelėmis atlaužytą žiedinį kopūstą ir dar pavirkite apie 8 min. 2. Nusunkę nuo daržovių vandenį, ant jų dėkite piene išmirkytą riekutę sumuštinių duonos, įmuškite kiaušinį, užberkite trupinėlį druskos ir viską sutrinkite elektrine trintuve. 3. Nedidelį kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite kepimui paruoštą masę. 4. Dėkite į įkaitintą orkaitę (apie 180 laipsnių temperatūros) ir kepkite apie 25-30 min. Skanu vienas pudingas, skanu – su grietine. 🙂 Skanaus, Mažyli!