Žiediniai kopūstai su brokoliais ir sūriu

Mažylių ypač mėgstamas lengvas, greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tiksiantis pasotinti pilvelius pietų metu ar vakarienei. Už šį receptą dėkojame mamytei Indrei.

• 1 kiaušinis; • 2 saujos žiedinių kopūstų šakelių; • 2 saujos brokolių žiedynėlių; • 1 šaukštas sviesto; • 1 šaukštas miltų; • 150 ml pieno; • 40g tarkuoto fermentinio sūrio, • druskos, pipirų (pagal skonį).

Paruošimas (2 porcijoms) 1. Kietai išvirkite kiaušinį. 2. Kol kiaušinis virs, supjaustykite žiedinius kopūstus ir brokolius. Suberkite supjaustytas daržoves į prikaistuvį su verdančiu vandeniu ir virkite maždaug 5-6 minutes, kol suminkštės. 3. Nusunkite daržoves ir iškrėskite jas į dubenį. 4. Išlydykite sviestą, įmaišykite miltus, tada, palengva maišydami, pilkite pieną ir užvirinkite maišydami, kol masė sutirštės. 5. Į padažą suberkite 2/3 tarkuoto sūrio, įberkite truputį prieskonių. Sudėkite smulkiai supjaustytą kiaušinį. 6. Daržoves suberkite į padažą. 7. Gautą masę supilkite į karščiui atsparų dubenį ir apibarstykite likusiu sūriu. 8. Įstatykite į orkaitę ir kepkite, kol masė lengvai paruduos ir pradės kunkuliuoti. 9. Prieš patiekdami šiek tiek ataušinkite, kad mažylis nenusidegintų. Skanaus, Mažyli!