Vištų kepenėlių paštetas

• 100 g vištų kepenėlių (tiks ir kalakutų, žąsų ar ančių); • 60–70 g sviesto; • 1/3 morkos; • keli griežinėliai svogūno ar poro; • laurų lapelis, keli pipirai.

Paruošimas 1. Kepenėles gerai nuvalykite, nupjaukite likusias plėveles ir dėkite virti. Kepenėlėms užvirus, vandenį nupilkite ir užpilkite nauju. 2. Į puodą su verdančiomis kepenėlėmis įdėkite 1–2 pipirus, laurų lapelį (kai išvirs, nepamirškite jų išimti) ir virkite apie 15 minučių. 3. Kol kepenėlės virs, susmulkinkite svogūną, stambiai sutarkuokite morką ir patroškinkite kitame puode su trupučiu vandens, kol suminkštės. Nukėlę nuo ugnies, įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite. Jei vanduo išgaravo, jo truputį papildykite, kad daržovės būtų tarsi padaže – jei skysčio nebus visiškai, paštetas gausis per kietas. 4. Išgriebkite išvirusias kepenėles, dar šiltas sutrinkite elektriniu trintuvu su baigusiomis troškintis daržovėmis, sudėkite į formą (geriau su dangčiu) ir palikite atvėsti. Tepkite paštetą ant mėgstamos duonos, duoniukų ir skanaukite su pasirinktomis šviežiomis daržovėmis. SVARBU: mažyliams iki 5–6 metų duokite tik namie gaminto pašteto ir tik retsykiais, nes tai termiškai apdorotas subproduktas. Aidos Chlebinskaitės foto