Paukštienos vėrinukai

Kai mažyliams įsiūlyti paragauti mėsos patiekalų kartais tampa tikras iššūkis, pasiūlysime jums išmėginti šią idėją – iškepti paukštienos vėrinukų ir juos paversti žaismingais valgomais personažais. Pabandykite!

• 100-200 g paukštienos (tiks filė ar nukaulinta šlaunelių mėsa); • daržovių (puikiai tiks virtos daržovės arba žalios – kurias mažylis labiau mėgsta); • keletas griežinėlių cukinijos; • vynuoginių pomidorų (2-3); • trupučio citrinos sulčių, sojų padažo ar kitų prieskonių; • medinių iešmelių mėsos gabalėliams suverti ir folijos.

Paruošimas 1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir bent valandai pamarinuokite, užlieję šlakeliu alyvuogių aliejaus, trupučiu citrinos sulčių ar sojų padažo (jei mažylis yra jo ragavęs ir pažįsta jo skonį) bei kitais mažylio ragautais prieskoniais. 2. Mėsos gabalėlius suverkite ant medinių iešmelių, tarp mėsos gabalėlių užveriant po 1-3 griežinėlius cukinijos. 3. Jei mėsos vėrinuką patieksite su virtomis daržovėmis, nepamirškite jų greta pasiruošti, kol iškeps mėsa. 4. Sudėkite paruoštus mėsos iešmelius į kepimo indą su folija (geriau, kad tarpusavyje iešmeliai nesiliestų), užlenkite folijos kraštus, kad mėsa troškintųsi savo sultyse ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę apie 30-35 minutėms. Tuomet dar kelias minutes pakepkite atidengę foliją. 5. Iškepusius mėsos vėrinukų iešmelius papuoškite pomidorais, porais ar gvazdikėliais (vietoj akyčių), sukurdami žaismingus persnažus ir patiekite mažyliams kartu su virtomis ar žaliomis dažovėmis. P.S. šis receptas skirtas ūgtelėjusiems mažyliams (nuo 1,5-2 m.), jau galintiems skanauti keptų patiekalų ir mokantiems puikiai kramtyti. Skanaus, mažyliai!