Kol turgeliuose dar pilna miško ir sodo gėrybių, kas gali būti skaniau už namuose keptą ir vasara kvepiantį pyragą… Populiarumo sulaukti su šiuo pyrago išties labai lengva – tik reikia paskubėti, nes lėkštė ištuštėja akimirksniu!
• 4 kiaušiniai
• stiklinė cukraus ir sauja-dvi pabarstyti vaisiams, uogoms
• 1,5 stiklinės miltų
• 2 arb.š. kepimo miltelių
• šaukštas aliejaus
• obuolių (3-4 vnt.), aviečių, mėlynių arba šilauogių (1,5-2 stiklinės)
• truputis cinamono
Paruošimas:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
2. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais – tuomet išmaišykite su kiaušinių ir cukraus plakiniu.
3. Gerai išmaišius tešlą, dar įliekite šaukštą aliejaus.
4. Nuplaukite ir paruoškite vaisius: smulkiai supjaustykite obuolius, nusausinkite uogas.
5. Kepimui geriausiai tiks silikoninis indas, kad pyragas nepriliptų arba formą patepkite aliejumi, Ghi sviestu.
6. Suberkite į kepimo indą paruoštus vaisius, uogas – juos apibarstykite cukrumi, paskaninkite cinamonu ir supilkite tešlą.
7. Dėkite kepti į 180 laipsnių temp. įkaitintą orkaitę – 35-40 minučių.
Skanaus, mažyliai!