• Varškės ir cukinijų kotletukai

• 180 g varškės; • 1 nedidelė cukinija; • 1 kiaušinis; • 3 šaukštai kukurūzų miltų (nealergiškam mažyliui tiks ir kviečių miltai); • 40 g tarkuoto kietojo sūrio; • žiupsnelis druskos. 

Kotletukų paruošimas 1. Sutarkuokite burokine tarka cukiniją, pabarstykite žiupsneliu druskos ir palikite stovėti. 2. Kitame inde sumaišykite varškę, kiaušinį, sūrį, suberkite kukurūzų miltus. 3. Jeigu iš cukinijos išsisunkė sulčių, jas nupilkite ir berkite cukinijas į varškės masę. Turi gautis gan tiršta masė. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite į keptuvę. Jei tešla limpa prie rankų, jas apibarstykite kukurūzų miltais. 5. Apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekite su pomidorais, galite ir su grietine. Skanūs ir šalti. Skanaus, Mažyli!