Grįžęs iš kelionių visada parsiveži ir prisiminimais kvepiančių receptų, kuriuos jau esi ne kartą gaminęs, bet imi ir atrandi juos iš naujo. Puiki idėja užkandžiui su Italijos prieskoniu – brusketa su pomidorais. 

• kelios riekelės sumuštinių duonelės; • vynuoginių (mažų) pomidorų; • alyvuogių aliejaus (šlakelis); • baziliko lapelių, truputis druskos ir pipirų; • česnako (nebūtinai).

Paruošimas: 1. Sumuštinių duonelę pašildykite orkaitėje arba jei patiekalą ruošiate gamtoje / lauke –ant grilio. 2. Pomidorus gerai nuplaukite ir supjaustykite į 2 ar 4 dalis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite trupučiu pipirų, druskos ir smulkintais bazilikais. 3. Pašildytą duonelę galite paskaninti traškyto česnako tyrele, nors jei mažyliai jo nemėgsta – ir nebūtina. 4. Ant duonelės dėkite paruoštų pomidorų, paskaninti – po šakelę rukolos. Skanaus, mažyliai ir tėveliai!