• Tortilijos su varške

„Mamyte, noriu blynelių su varške!“ – turbūt dažnai girdime šį mažylių prašymą. Pateikiame ekspromtu gimusį receptą, kai miltų indelis lentynoje buvo tuščias, kad iškeptume lietinius, bet po ranka turėjome parduotuvėje įsigytų tortilijų. Rezultatas mažyliams puikiai tiko! Pabandykit ir jūs!

3-4 tortilijos; 200 g varškės; 1 kiaušinis; truputis cukraus.

Tortilijų su varške paruošimas: 1. Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniu, cukrumi, galite paskaninti vanile. 2. Tortiliją dėkite į įkaitintą keptuvę (vidutinio karštumo), pašlakstykite vandeniu, dėkite šaukštą varškės, ją paskirstykite ant visos tortilijos. 3. Po kelių sekundžių tortiliją su įdaru suvyniokite, dar apverskite iš abiejų pusių, kad įdaras iškeptų. 4. Tada suvyniokte tortiliją į foliją arba į kepimo popierių (kaip parodyta nuotraukoje, tarsi konstruojant lektuvėlį), kad neišvarvėtų įkaitęs varškės įdaras ir būtų patogu, nekaršta laikyti bei valgyti tortiliją be jokių stalo įrankių. Skanaus, mažyliai!