Desertas tinkantis vegetarams ir alergiškiems mažyliams

• 0,5 kg varškės; • miltai (tiek, kad tešla neliptų); • žiupsnelis druskos.

Džiaugiamės, kad mūsų draugų, vegetariško darželio „Šviesos slėnis“, kepti kopūstų kotletukai Jums labai patiko, todėl šį kartą siūlome išbandyti dar vieną jų receptą. Šis patiekalas taip pat labai paprastas ir įdomus tuo, kad jame nėra kiaušinių. Aktualu ne tik vegetarams, bet ir tiems, kurių mažyliai alergiški. Paruošimas 1. Viską berkite į dubenį ir gerai išminkykite. 2. Barstykite stalviršį miltais, imkite dalį tešlos, pavoliokite, kad gautųsi ilga plona „dešra“ ir supjaustykite mažais gabaliukais. 3. Tą patį padarykite su visa tešla. Tinginukus supjaustę, dar apibarstykite miltais, kad tikrai neliptų. Virkite pasūdytame vandenyje apie 5 minutes. 4. Valgykite su grietine, uogiene ar su abiem, galima su grietinės ir sviesto padažu. Skanaus, Mažyli!