Tarta su varške ir špinatais

Patiekalas visai šeimai (2 dideliems ir 2 mažiems) – esame tikri, kad patiks ir mažyliams, ir mamytėms ar tėveliams. Greitai paruošiamas, lengvas, skanus šiltas patiekalas jūsų pietų ar vakarienės stalui.

(pagrindas): • stiklinė miltų; • 100 g sviesto; • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių; • 4-5 valgomieji šaukštai vandens; • žiupsnelis druskos.

Įdaro sudėtis: • 400 g varškės; • 3 kiaušiniai; • 2 didelės saujos špinatų; • Truputis druskos, pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių. Tartos su varške ir špinatais paruošimas: 1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska. 2. Sudėkite į miltus kubeliais supjaustytą sviestą, supilkite vandenį ir minkykite tol, kol gausis vienalytės konsistencijos masė. 3. Tešla išklokite trupučiu riebalų pateptą pasirinktą skardą (mes rinkomės stačiakampę, bet apvali tiktų dar labiau) ir palaikykite šaldytuve apie pusvalandį ar bent – kol paruošite įdarą. 4. Špinatus perliekite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite (dar geriau – suplėšykite) ir sudėkite į varškę kartu su kiaušiniais, prieskoniais. 5. Suverskite paruoštą įdarą ant tešlos, išlyginkite paviršių, ant kurio dar galite išdėlioti keletą griežinėliais supjaustytų ar užbarstyti smulkiai pjaustytų pomidorų. 6. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45-50 min. Skanaus, Mažyliai!