Sveikuoliškas užkandis mažyliui

• 100 g avižinių dribsnių (geriau – skaldyti, smulkesni); • 200 g kapotų migdolų; • saujelė džiovintų spanguolių ar vyšnių; • saujelė kokoso drožlių; • 2 valgomieji šaukštai medaus; • gabalėlis sviesto; • šlakelis vandens.

Skanu! Sveika! Maistinga! Mamos gaminta. Toks užkandis tiks ir susiruošus į parką, žaidimų aikštelę, darželį, mokyklą ar tiesiog namie, kai norisi kažko gardaus, bet sveiko. Sveikuoliško užkandžio paruošimas 1. Įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies paskrudinkite avižinius dribsnius, migdolus, kokoso drožles. Suberkite ataušti. 2. Tada keptuvėje pakaitinkite medų (neleiskite užvirti), įdėkite sviestą, įpilkite šlakelį vandens. 3. Gautą sirupą sumaišykite su skrudintais dribsniais, suberkite džiovintas uogas, išmaišykite. 4. Suberkite gautą masę į kepimo popieriumi išklotą indą, uždenkite dar vienu kepimo popieriaus lapeliu ir suspauskite, kad paviršius taptų lygus. 5. Kai masė atvės ir sustings – aštriu peiliu supjaustykite ją norimo dydžio batonėliais. Jei supakuosite juos į kepimo popierių, surišite juostele (kad būtų galima įsidėti tokį batonėlį į kuprinę, mamos rankinę), tai bus puikus užkandis mažyliui (ar mamytei), tiksiantis bet kuriai progai. Skanaus, Mažyli!