Sveikas, lengvas ir maistingas vištienos troškinukas

• vištienos kulšelė arba gabalėlis vištienos krūtinėlės; • 1 vidutinio dydžio morka; • 1 obuolys; • truputis sviesto; • griežinėlis svogūno (galima ir nedėti).

Sveikas, lengvas ir maistingas vištienos troškinukas ir mažam, ir ūgtelėjusiam vaikučiui. Mažesniems troškinuką sutrinkite, didesniems galite pasmulkinti šakute, didžiausiems patiekite nesmulkintą. Paruošimas 1. Vištieną troškinkite vandenyje arba garuose ant silpnos ugnies. 2. Kitame prikaistuvyje sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą morką, svogūnus, užpilkite virinto vandens (nedaug, kad tik apsemtų) ir viską troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. 3. Baigiant troškintis, sudėkite prie daržovių gabalėliais supjaustytą obuolį (prieš tai nupjovę žievę, išpjovę sėklalizdžius), nukaiskite nuo ugnies. 4. Truputį pravėsus daržovėms, likusį vandenuką galite nupilti, sudėti smulkiai supjaustytą vištieną. 5. Pagal mažylio amžių produktus sutrinkite trintuve (skystumo troškinukui suteiks išsitroškinę obuoliukai), kad gautųsi vientisa tyrelė, o jeigu mažylis jau moka kramtyti – tai užteks troškinuką kiek sutrinti šakute. 6. Galima į troškinuką įdėti išvirtų ryžių. 7. Paskaninkite gabalėliu sviesto. Skanaus, Mažyli!