Sorų kruopų košytė su varške

• 1 stiklinė vandens; • 2 šaukštai sorų kruopų; • 1 šaukštas grūdėtos varškės; • 1 obuolys.

Kokie šiandien buvo Jūsų mažylio pusryčiai? Kurį kitą rytą siūlome paskanauti ir šią sorų kruopų košytę su varške ir obuoliu. Pastarąjį galite pakeisti bananu ar kokiu kitu vaisiumi. Paruošimas 1. Sorų kruopas praskalaukite karštu vandeniu ir nukoškite. 2. Obuoliui nulupkite žievelę, išpjaukite šerdį ir supjaustykite nedideliais gabalėliais arba sutarkuokite burokine tarka. 3. Užvirinkite vandenį, sudėkite sorų kruopas ir virkite apie 25-30 min., kol vanduo susigers į kruopas. 4. Retsykiais galite pamaišyti – tuo pačiu įsitikinsite ar netrūksta vandens. 5. Kruopoms baigiant virti, sudėkite smulkintus obuolius ir nukaiskite nuo ugnies. 6. Truputį pabrinkinę išvirusią košę, įdėkite šaukštą grūdėtosios varškės. Taip pat skanu sorų kruopų košytė tik su obuoliais arba tik su grūdėtąja varške. Skanaus, Mažyli!