Sluoksniuotis su varške

• 2-3 lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos; • pakelis (200 g) varškės; • 1 kiaušinis; • truputis cukraus, vanilinio cukraus.

Paruošimas: 1. Tešlai leiskite atšilti kambario temperatūroje, plonai iškočiokite. 2. Kiaušinį išplakite, truputį jo atidėkite į indelį (bus aptepti paruoštą sluoksniuotį), kitą – supilkite į varškę. 3. Varškę gerai ištrinkite su kiaušinio plakiniu, cukrumi (trupučiu, pagal skonį) ir vaniliniu cukrumi. 4. Klokite vieną iškočiotą tešlos lapelį, jį aptepkite varške (puse kiekio), tuomet klokite kitą lapelį ir jį aptepkite likusiu varškės kiekiu. Galite paskaninti sluoksniuotį ir šviežiomis uogomis, kurių saujelę kitą užberkite ant varškės sluoksnių. 5. Atsargiai suvyniokite, kraštelius truputį užlipinkite, dėkite į kepimo popieriumi išteptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių temp. įkaitintą orkaitę kepti (apie 45-50 minučių) arba – kol sluoksniuotis gražiai pagels. 6. Iškeptą galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus, Mažyli!