Ryžių pudingas

• 1 stiklinė pieno; • 1 kiaušinis; • žiupsnelis cukraus, vanilės ir cinamono (vyresniems); • 1 obuolys; • 0,5 stiklinės ryžių.

Kaip jau turbūt pastebėjote, mes labai mėgstame paprastus patiekalus. Tokius, kurie iš gamintojo neatima daug laiko, o jeigu jau ilgiau gaminamas, tai nebent pats savarankiškai kepa orkaitėje. Šis ryžių pudingas – kaip tik vienas tokių. Pudingo paruošimas 1. Ryžius išvirkite. 2. Dubenyje išplakite pieną, kiaušinius, cukrų, vanilę ir cinamoną. 3. Suberkite susmulkintą obuolį (kurį prieš tai nulupkite, išimkite šerdį ir supjaustykite gabalėliais) ir virtus ryžius. 4. Paruoštą masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite 180 – 200° C temp. apie 40-45 min. Ypač skanu su šviežiomis (šaldytomis) trintomis uogomis. Skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą. Skanaus, Mažyli!