• Plikytos tešlos virtinukai su varške ir mėlynėmis

• 0,5 stiklinės verdančio vandens; • 1–2 šaukštai aliejaus; • 2-2,5 stiklinės miltų (kad tešla neliptų prie rankų, bet išliktų minkšta); • 1 kiaušinis; • • 200 g varškės; • 2 saujų mėlynių.

Virtinukų iš plikytos tešlos  paruošimas 1. Pilkite verdantį vandenį į dubenį, įmaišykite aliejų, suberkite stiklinę miltų ir maišykite šaukštu, kol masė taps vientisa, be gumuliukų. 2. Kiaušinį išplakite – pusę plakinio supilkite į tešlą, pusę palikite varškės įdarui. 3. Ant miltais pabarstytos pjaustymo lentelės dėkite tešlą, suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešla taps elastinga, minkšta, nelimpanti prie rankų. 4. Galite paruoštą tešlą 10–15 min. palaikyti šaldytuve – tešla bus dar tampresnė. 5. Paruoškite įdarą: varškę ištrinkite, sumaišykite su likusiu kiaušinimo plakiniu ir, subėrę uogas, išmaišykite. Galite įberti truputį vanilinio cukraus ar cinamono. 6. Atvėsintą tešlą plonai iškočiokite, ant jos dėkite po šaukštelį įdaro ir puodeliu ar apskrita formele formuokite virtinukus. Mūsų mažylis labai norėjo virtinukus gaminti pats, tad lengviausia buvo uždengti įdarą iškočiota tešla ir pasinaudoti puodeliu tvirtai tvirtai užspaudžiant kraštelius, kad virdami virtinukai neiširtų. 7. Virtinukus dėkite į verdantį vandenį. Kai iškils, pavirkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Skanaukite su natūraliu jogurtu, grietine ar kitu jūsų mėgstamu pagardu – į sveikatą! Skanaus, Mažyli! Didesnių virtinukų iš šios tešlos kiekio pagaminsit 12-14 vnt.