Bulvių tyrelė
Bulvės ir morkos
Bulvės ir baltagūžiai kopūstai
Bulvės ir cukinijos
Bulvės ir moliūgai
Bulvės ir brokoliai
Bulvės ir žiediniai kopūstai

Paruošimas

1. Užvirkite prikaistuvyje vandens – jo turėtų būti tiek, kad apsemtų verdamas daržoves.
2. Paruoškite daržoves:
– šviežias daržoves kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu, jei reikia, nulupkite žievę, išimkite
sėklas, susmulkinkite;
– šaldytas daržoves išimkite iš šaldiklio.
3. Sudėkite daržoves į puodą paeiliui: kurios virs ilgiausiai – dėkite pirmas, kurios trumpiau – dėkite vėliau.
4. Puodą uždenkite, kaitrą sumažinkite iki vidutinės. Jei vandens verdant pritrūktų, įpilkite jo dar šiek tiek, kol daržovės išvirs.
5. Išvirusias daržoves išgriebkite, sutrinkite elektriniu trintuvu ar per smulkų sietelį, kad tyrė taptų vienalytė (be gumuliukų). Jei tyrė per tiršta, praskieskite daržovių nuoviru arba virintu vandeniu.

Skanaus, Mažyli!

Aidos Chlebinskaitės foto