• Bulvių kukulaičiai su varške arba mėsa

• 5–6 vidutinio dydžio bulvės; • 1 kiaušinis; • 0,5 stiklinė bulvių krakmolo; • 1 šaukštas miltų arba džiūvėsėlių; • 1 nedidelė morka.

Mėsos įdarui reikės: • 100 g virtos mėsos (mažylio mėgstamiausios). Varškės įdarui reikės: • 100 g liesos varškės. Iš šio sudedamųjų dalių kiekio pagaminsite 3–4 kukulaičius su varške arba mėsyte. Mažyliams nuo 1 metukų kukulaičius galite įdaryti tarkuotu fermentiniu sūriu. Mažyliams nuo 2–3 metų paruoštus kukulaičius galite apkepti riebaluose iš abiejų pusių – bus skanūs bulvių sklindžiai su įdaru. Paruošimas 1. Išvirkite bulves ir morkytę, tada viską sutrinkite bulvių grūstuvu arba sumalkite mėsmale ir leiskite šiek tiek ataušti. 2. Pasiruoškite įdarą: – išvirkite ir sumalkite mėsą, ją galite paskaninti žiupsneliu smulkintų krapų, petražolių; – varškę gerai ištrinkite, sumaišykite su žiupsneliu smulkintų krapų, saujele smulkintų špinatų arba sutrintu džiovintų mėtų lapeliu, o dar geriau – smulkiai supjaustytu šviežių mėtų lapeliu. 3. Kai sutrintos bulvės kiek atauš (kad nebūtų karšta minkyti rankomis), suberkite krakmolą, įmaišykite kiaušinį ir suberkite miltus arba džiūvėsėlius. Tešla turėtų būti nei per minkšta, nei per kieta – neturi lipti prie rankų.

Skanu su grietine arba sviesto, grietinės ir žaliųjų prieskoninių žolelių (krapų, petražolių) padažu.

4. Pamirkę rankas į vandenį arba į krakmolą, atgnybkite kamuoliuką bulvių tešlos, išplokite ją ant delno, dėkite pasirinktą įdarą, apspauskite ir sukdami tarp delnų formuokite pailgus ar apvalius kukulaičius. 5. Dėkite juos į verdantį vandenį. Kai iškils į paviršių, ant silpnos ugnies pavirkite apie 6–8 minutes. 6. Susmulkinkite išvirusius kukulaičius į mažus kąsnelius, kad besimokančiam kramtyti mažyliui juos būtų lengviau sukramtyti.

 

Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto