Paprasti meduoliniai sausainiai

• 400 g miltų; • 100 g sviesto; • 5 šaukštai rudojo cukraus; • 4 šaukštai medaus; • 1 kiaušinis; • 1 a.š. kepimo miltelių; • 2 a.š. meduolių prieskonių. • 1 kiaušinio batymas (glajui); • 5 šaukštai cukraus pudros (glajui).

Ar namai jau kvepia artėjančiomis šventėmis? Jei dar neturėjote laiko skaniems kepiniams, kartu su ūgtelėjusiais mažyliais išbandykite šiuos, labai greitus ir paprastus meduolinius sausainius. Paruošimas 1. Medų ištirpinkite karštoje vonelėje. Kai jis atvės, sumaišykite medų, kiaušinį, cukrų ir kambario temperatūros sviestą. 2. Pilkite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius, viską gerai pamaišykite, kai nebesimaišys, minkykite rankomis ir dėkite tešką 30 minučių į šaldytuvą. 3. Atvėsusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite apie 0,5 centimetro lakštą. 4. Spauskite formeles ir dėkite į sviestiniu popieriumi išteptą skardą. Jei norėsite sausainių ant pagaliuko, šiuos kaišiokite į išspaustą tešlą, jau skardoje. 5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 – 12 minučių. 6. Glajui kiaušinio baltymą gerai išplakite su blenderiu. Cukraus pudrą dėkite palaipsniui. Iš pradžių šaukštą, paplakę – antrą, galiausiai – likusią. Kai glajus bus gan standus, puoškite sausainius. Skanaus, Mažyli!