Morkų apkepas

• 1 didelė morka; • 1 kiaušinis; • 0,5 stiklinės miltų; • 2 šaukštai cukraus; • 0,5 šaukšteliai vanilinio cukraus • 2–3 šaukštai aliejaus; • 1 šaukštelis kepimo miltelių; • sviesto ir džiūvėsėlių ar miltų (kepimo formai patepti ir pabarstyti).

Jeigu dovanų pakavimo įkarštyje į svečius netikėtai užsuko draugė su mažyliais, o jų neturite kuo pavaišinti, pabandykite iškepti šį apkepą. Produktai neįmantrūs, gaminasi paprastai, iškepa greitai. Tinka ir mamoms, ir mažyliams… Iš šio produktų kiekio iškepsite nedidelį apkepą. jeigu ketinate naudoti didesnę formą, morkų ir kiaušinių kiekį dvigubinkite ar trigubinkite. Morkų apkepo paruošimas 1. Morką sutarkuokite smulkesne (ne pačia smulkiausia) trintuve. 2. Kiaušinį gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei aliejumi ir berkite į jį morkų tarkius. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir berkite po šaukštą į morkų masę (tešla turi būti grietinės tirštumo, o miltų gali reikėti mažiau ar daugiau – tai priklauso nuo morkų sultingumo). 4. Pilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais ar miltais pabarstytą kepimo indą arba silikoninę formą, formeles (tuomet tepti riebalais nereikia). 5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Iškepusiam apkepui leiskite dar truputį pastovėti karštoje orkaitėje, kad visiškai suminkštėtų morkos. 6. Prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti šiltą su grietine arba pravėsusį, užsigeriant pienu, arbata. Skanaus, Mažyli!