Lengvas morenginis skanėstas

• 3 kiaušinių baltymai; • 180 g cukraus pudros; • gabaliukas marcipano žvagždutėms; • šlakelis raudonų/rožinių maistinių dažų; • 0,5 plytelės juodo šokolado.

Kai po švenčių maratono norisi kažko lengvo, bet skanaus, šios morenginės eglutės – pats tas. O jeigu iš karto visų nesuvalgysite, šventinio stalo puošmeną turėsite iki pat Naujųjų sutikimo. Receptas tikrai labai nesudėtingas. Morenginio skanėsto paruošimas 1. Kiaušinių baltymus blenderiu plakite tol, kol jie pradės standėti. Tuomet į juos supilkite pusę cukraus pudros. Vėl plakite. Po kelių minučių supilkite ir likusią cukraus pudrą. Plakinys turi būti labai standus. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 90 laipsnių. 3. Išplaktus baltymus šaukštu dėkite į konditerinį švirkštą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite eglutes. Mes darėme triaukštes, bet Jūs galite bandyti daryti ir aukštesnes. 4. Šaukštą plakinio pasilikite, pravers klijuojant žvaigždutes ant viršūnių. 5. Formuojame eglutes greitai, kad neišsileistų ir skardą dedame į orkaitę. 90 laipsnių temperatūroje jas kepame apie 1,5 valandos. 6. Kai eglutės iškeps, ištirpinkite šokoladą ir juo, dažydami teptuku, papuoškite eglučių apačią. 7. Viršūnes puoškite iš marcipano masės išpjautomis žvaigždutėmis. Į išplakto baltymo šaukštą įpilkite lašelį ar du maistinių dažų ir gautu glajumi nuspalvinkite žvaigždutes. Tas pats glajus joms padės prisitvirtinti prie viršūnių. Skanaus, Mažyli!