• 300 g varškės; • šlakelis kefyro; • 2 kiaušiniai; • 3-5 šaukštai miltų (nepadauginkite); • žiupsnelis druskos, cukraus; • aliejaus kepimui.

Tokius pusryčius leidžiame sau dažniausiai savaitgaliais, bet varškėtukai ant pusryčių stalo darbo dienos rytą – tikra šventė visai šeimai. Minkšti ir labai skanūs. Varškėčių paruošimas 1. Dubenėlyje sumaišykite visus ingridientus, išskyrus miltus. 2. Miltus dėkite po šaukštą ir maišykite. Tešla negali būti per kieta, turi būti gan tąsi ir lipti prie rankų. 3. Pašlapinę rankas, formuokite nedidelius varškėtukus ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kiekvieną pusę apkepkite maždaug po 1,5-2 minutes. Jei verčiant varškėtuką jis skyla, į tešlą įmaišykite dar šaukštą miltų. 4. Skanu su trintomis braškėmis ar avietėmis. Skanaus, Mažyli!