Mini picukės mažyliui

Picos paplotėlis: • 0,5 stiklinės pieno ar vandens; • 1,5 stiklinės miltų; • 0,5 pakelio sausų mielių (3–4 g); • 3 šaukštai aliejaus; • truputis druskos.

Laukiate svečių, planuojate mažylio gimtadienį ar tiesiog norite pradžiuginti vaiką ir jo draugus? Nedvejodami raitykitės rankoves. Mini picukės – tiks viskam. O ir mažyliai bus sotūs ir patenkinti. Paruošimas 1. Miltus sumaišykite su mielėmis, įmaišykite pusę stiklinės drungno pieno arba vandens, truputį druskos ir aliejų. 2. Minkykite tešlą, kol nebelips prie rankų (tešla turi būti minkšta, bet kartu išlaikanti formą), ir palikite 30 min. pastovėti kambario temperatūroje. 3. Iškilusią tešlą iškočiokite. 4. 10–11 cm skersmens lėkštute išspauskite apskritimus, sudėkite į keksiukų formeles (jie turi visiškai užpildyti formeles, kad išeitų picos krepšeliai), subadykite šakute dugną ir 5 min. pakepkite iki 180–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad tešla šiek tiek pakiltų. 5. Pasiruoškite picučių įdarą – tiks virta malta ar gabalėliais pjaustyta mėsa, virtos ar žalios mažylio mėgstamos daržovės, varškė su uogomis ar trintais vaisiais. 6. Į pakilusius picų krepšelius pirmu sluoksniu sudėkite po 1 šaukštelį smulkiai pjaustytų pomidorų, ant viršaus dėkite mėsos, daržovių (tiks ir smulkiai pjaustyti svogūnai, saldžiosios paprikos, prieskoninės žolelės). Pabaigoje užberkite po žiupsnį tarkuoto fermentinio sūrio ir dėkite atgal į orkaitę kepti, kol picučių pluta įgaus rusvai auksinę spalvą, o sūris gražiai išsilydys. Iš šios tešlos iškepsite 12 mažų picučių, o įdaro joms reikės 350–400 g (200 g mėsos ir 150–200 g daržovių bei fermentinio sūrio). Jei neturite keksiukų formelių, apskritimų formos picutes galite kepti ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje arba iškepti visos skardos dydžio picą ir tuomet supjaustyti. Skanaus, Mažyliai! Aidos Chlebinskaitės foto