• paprastai ir greitai paruošiami pyragaičiai

Ką skanaus, saldaus, greitai paruošiamo sugalvoti velykiniam stalui? Siūlome pasinaudoti šia idėja – receptas toks paprastas, kad pyragaičius galės gaminti ir patys mažyliai!

• 3 sluoksniuotos bemielės tešlos lapeliai (gausis apie 15 pyragaičių); • 2  obuoliai; • 2 bananai; • 2 saujos razinų (jei mėgstate); • 3-4 šaukštai šokoladinio-riešutinio kremo („Nutella“ ar kt.); • truputis cukraus pudros ir cinamono.

Paruošimas 1. Kambario temperatūroje atšilusią tešlą plonai iškočiokite. 2. Aptepkite ją plonu sluoksniu šokoladinio kremo. 3. Obuolius (nulupus žievelę, išskobus sėklalizdžius) supjaustykite kubeliais, griežinėliais ar sutarkuokite ir paskleiskite ant iškočiotos tešlos lapelių. 4. Bananą supjaustykite griežinėliais ir sudėliokite ant obuolių, viską paskaninkite cinamonu. 5. Galite užbarstyti razinų, jei mėgstate (nepamirškite jų nuplauti ir pamirkyti šiltame vandenyje). 6. Atsargiai suvyniokite tešlą į tubelę / vyniotinį, pjaustykite 2-3 cm griežinėliais ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Dėkite kepti pyragaičius į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol pyragaičiai gražiai pagels (apie 15 min.). 7. Iškepusius sluoksniuočius galite pabarstyti cukraus pudra.   Skanaus, Mažyli!