• Paprasti keksiukai




• 120 g sviesto; • 2 kiaušiniai; • 2-3 kupini šaukštai cukraus; • apie 0,5 stiklinės pieno; • 1 kupina stiklinė miltų; • 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių; • truputis vanilinio cukraus.

Ir tradicinės keksiukų formos, ir vieno kąsnio keksiukai, kepti silikoninėje saldainių formelėje, o vėliau – suverti ant sumuštinių iešmelių. Tiks ir mažylio gimtadienio stalui papuošti, ir be progos – tiesiog paskanauti. Šiuos vieno kąsnio keksiukus paskaninome smulkintais lazdynų riešutais, bet puikiai tiks ir įvairios džiovintos uogos ar kiti priedai. Paruošimas 1. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. 4. Pusę kiaušinių masės pilkite į išsuktą sviestą ir maišydami suberkite pusę miltų. Išmaišę supilkite likusį kiaušinio plakinį ir likusius miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo. 5. Pabaigoje į tešlą įmaišykite džiovintas uogas ar kitus priedus.

Šios tešlos užteks 10–12 keksiukų. Keksiukus galite paįvairinti pjaustytu bananu, 2–3 saujomis džiovintų uogų (razinų, spanguolių, vyšnių), ūgtelėjusiems mažyliams – 1 sauja smulkintų riešutų ar šokolado drožlių. Venkite šaldytų uogų, nes keksiukai išskys ir neiškils.

6. Pilkite paruoštą keksiukų tešlą į formeles. Mes šįkart naudojome silikonines formeles keksiukams-gėlytėms ir paprastas formeles, išklotas popieriniais paklotukais. Nepripilkite tešlos iki formelės viršaus, nes keksiukai iškils. 7. Dėkite paruoštus kepimui keksiukus į įkaitintą iki 180–190 laipsnių orkaitę ir kepkite juos apie 20–25 min., kol – patikrinus – įsmeigtas medinis pagaliukas nebeaplips tešla. Iškeptus pravėsusius keksiukus galite aptepti trupučiu medaus ar sutirštinto pieno, pabarstyti kokosų, šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais ar apipurkšti plakta grietinėle, švenčių proga – papuošti įvairiaspalviais pabarstukais, saldainiais „M&M’s“ ir kt. Skanaus, Mažyli!