• 120 g sviesto; • 2 kiaušiniai; • 2-3 kupini šaukštai cukraus; • apie 0,5 stiklinės pieno; • 1 kupina stiklinė miltų; • 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių; • truputis vanilinio cukraus.
Šios tešlos užteks 10–12 keksiukų. Keksiukus galite paįvairinti pjaustytu bananu, 2–3 saujomis džiovintų uogų (razinų, spanguolių, vyšnių), ūgtelėjusiems mažyliams – 1 sauja smulkintų riešutų ar šokolado drožlių. Venkite šaldytų uogų, nes keksiukai išskys ir neiškils.
6. Pilkite paruoštą keksiukų tešlą į formeles. Mes šįkart naudojome silikonines formeles keksiukams-gėlytėms ir paprastas formeles, išklotas popieriniais paklotukais. Nepripilkite tešlos iki formelės viršaus, nes keksiukai iškils. 7. Dėkite paruoštus kepimui keksiukus į įkaitintą iki 180–190 laipsnių orkaitę ir kepkite juos apie 20–25 min., kol – patikrinus – įsmeigtas medinis pagaliukas nebeaplips tešla. Iškeptus pravėsusius keksiukus galite aptepti trupučiu medaus ar sutirštinto pieno, pabarstyti kokosų, šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais ar apipurkšti plakta grietinėle, švenčių proga – papuošti įvairiaspalviais pabarstukais, saldainiais „M&M’s“ ir kt. Skanaus, Mažyli!