• Gaminame iš mielinės tešlos

• 500 g miltų; • 25 g mielių; • 50 g cukraus; • 1 kiaušinis; • 250 ml pieno arba vandens; • 50 g sviesto; • žiupsnelis druskos; • raudoni maistiniai dažai.

Jeigu neturite laiko ir noro vargti su mieline tešla, tokį senį labai greitai pasigaminsite iš šaldytos mielinės tešlos, kurią rasite bet kuriame prekybos centre. Tačiau, jeigu norite šviežaus ir namuose gaminto kepinio, lengvai pasidarysite ir patys. Gaminimo laikas ikonėlėje nurodytas, jeigu senį kepsite iš pagamintos tešlos. Paruošimas 1. Atminkite, kad visi produktai turi būti vienodos (geriausia kambario) temperatūros. 2. Mieles užberkite 2 šaukšteliais cukraus ir įpilkite šlakelį šilto pieno ar vandens. Kai mielės išsileidžia, įberkite du šaukštus miltų, išmaišykite, uždenkite ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų. 3. Kai tik mielių masės padvigubės, supilkite ją į likusius miltus, sudėkite su cukrumi ir druska išsuktus kiaušinius ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu, vėliau minkykite rankomis. Baigiant minkyti supilkite tirpintą sviestą. Gerai išminkyta tešla turi būti vienalytė, blizganti, nelipti prie rankų ar indo. 4. Tešlą palikite maždaug 2 valandoms šiltoje patalpoje pakilti. Pakilusią tešlą reikia vėl suminkyti. 5. Iš gautos tešlos formuokite senį, kaip parodyta kitoje nuotraukoje – koliaže. 6. Kepkite 15–20 min. 190–200°C temperatūroje. Skanaus, Mažyli!