Troškinys moliūge

Tai įspūdingas, nekasdieniškas, rudeniškas, įtraukiantis ūgtelėjusius mažuosius į bendrą veiklą, tinkantis bendram šeimyniniam stalui, skleidžiantis kvapą net iš nuotraukos, labai gražiai atrodantis ir, tikėtina, labai skanus!

Produktų kiekių specialiai nerašysime, nes jie priklausys nuo moliūgo dydžio, nuo labiausiai mėgstamų daržovių. Paprasčiausia patikrinti bus – į išskobtą moliūgą įpilti vandens – tūriui pamatuoti, ir atsižvelgiant į tai, planuoti ingredientų kiekį.

Puikiausiai šiam troškiniui tiks: • bet kuri mėgstama mėsa, • visos mėgstamos daržovės, kurių nemaišykite daugiau nei 4-5: morkos, bulvės, pomidorai, cukinijos, svogūnai, paprikos, tai, kas liks skobiant moliūgą, pievagrybiai ir kt. Paruošimas: 1. Moliūgą gerai nuplaukite, atsargiai nupjaukite viršūnėlę (kuri vėliau bus dangtis mūsų ponui troškiniui), jo kotelį galite apvynioti folija, kad kepant nesudegtų. 2. Išskobkite moliūgo vidų (kad liktų kokie 2-3 cm sienelė, galite pabarstyti druska. 3. Mėsytę prieš kelionę į Pono moliūgo karietą šiek tiek apvirkite atskirai nuo daržovių vandenyje, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir sudėkite į moliūgą troškintis, ant viršaus sudėkite kelias minutes apvirtas daržoves bei užpilkite viską daržovių nuoviru. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir dėkite uždengtą moliūgą kepti – apie 2 val. Žinoma, kepimo laikas priklausys dar ir nuo moliūgo dydžio ar besitroškinančio turinio jame kiekio, tad kepant galite kartais patikrinti, kaip tam Ponui troškiniui moliūgui sekasi. 5. Kai troškinys baigs gamintis, prieš dedant į lėkštes, viską dar galite pagardinti greitinėle. Dedant į lėkštes, atgnybkit / atpjaukit ir paties moliūgo – skonis pasakiškas. Dėkojame už šį receptą ir nuotrauką mamytei Jurgitai Deltuvienei, šįvakar patys bandysime gaminti šį šaunų patiekalą – juk pati tinkamiausia diena tam.