tyrele su triušiena kudikiams pagal O. Pikul receptą

• 100 g triušienos; • 1 bulvė; • 0,5 morkos; • 0,5 nedidelės cukinijos; • 0,5 avokado.

Oksanos ir Simo Jasaičių sūnui Dominykui vos pries kelias dienas suėjo metukai. Nors vyrukas jau ūgtelėjęs ir skanauja vis daugiau įvairaus maisto, jis ir jo tėvai vis dar pamena, kokia buvo skaniausia jo pirmųjų gyvenimo metų makalainė. Pasiūlykite paragauti ir savo mažyliui. 

Tyrelė su triušiena ir avokadu – paruošimas 1. Mėsą išvirkite atskirai nuo daržovių (triušiena verda apie 30-40 min.). 2. Į kitą prikaistuvį su verdančiu vandeniu sudėkite gabalėliais supjaustytas bulvę, morką. 3. Po 15 min. riekelėmis pjaustytą cukiniją ir dar pavirkite apie 8 min. 4. Kai daržovės išvirs, jas kartu su mėsa sutrinkite elektrine trintuve į vientisą tyrę. Jeigu mažylis kramto, daržoves galite sutrinti stambiau, šakute. 5. Avokado puselę išskobkite, patrinkite šakute ir įmaišykite į makalainę. 6. Jeigu makalainė tiršta, praskieskite daržovių nuoviru ar virintu vandeniu. Skanaus, Mažyli – tyrelė su triušiena paruošta!