Leistinukai mažyliui

• 1 kiaušinio trynys; • 1/4 stiklinės vandens; • 1 šaukštas lydyto sviesto; • 0,5 stiklinės miltų.

Paprasta kaip 2×2. Beveik kaip blynai, tik virti. Greitai pagaminsite, o jei dar leisite mažyliui pačiam atsargiai formuoti leistinukus puode – sėkminga vakarienė garantuota. Paruošimas 1. Kiaušinį išplakite su vandeniu ir sviestu. 2. Nuolat maišydami berkite miltus, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla (tirštesnė nei blynų). 3. Užvirinkite vandenį ir formuokite leistinukus – lengviausia dėti arbatiniu šaukšteliu, vis pavilgomu karštame vandenyje (leistinukai įgaus kąsnio dydžio gumuliukų formą). 4. Leistinukams iškilus į paviršių, pavirkite juos 2-3 min. 5. Tuomet perliekite šaltu vandeniu (kad leistinukai nesuliptų), gerai nuvarvinkite ir gardinkite juos jogurtu, trintomis uogomis, vaisiais, grietine arba pačiais leistinukais pagardinkite bebaigiančią išvirti vaisių, uogų ar kitokią sriubą. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto