Lašišos sriuba gaminasi paprastai, valgosi skaniai.

• gabalėlis lašišos; • 2 bulvės; • 1 morka; • šakelė krapų; • žiupsnelis druskos; • grietinės paskaninimui.

Ši lašišos sriuba patinka visiems, kurie mėgsta žuvį. Gaminasi paprastai, valgosi skaniai. Paruošimas 1. Lašišą nuplaukite ir dėkite virti į litrą pasūdyto vandens. Ir virkite apie 15 minučių. 2. Kol verda žuvis, nuskuskite bulves, morką ir viską supjaustykite smulkiais kubeliais. 3. Pavirusią lašišą išimkite į lėkštę, o į puodą berkite daržoves. 4. Kol šios verda, lašišos mėsą nuimkite nuo kaulų, susmulkinkite ir meskite į puodą prie bulvių ir morkų. Šį darbą atlikite atidžiai, kad neliktų nė menkiausios ašakėlės. Daržovės virs apie 10 min., paragaukite ar bulvės ir morkos suminkštėjo pakankamai. Baigiant virti paskaninkite smulkintais krapais. 5. Patiekite su šlakeliu grietinės. Prieš patiekdamos, mes sriubos turinį pasmulkiname medine trintuve, skirta bulvių košei gaminti. Jeigu šeimoje yra nekramtančių mažylių, jo porciją galite patrinti dar labiau. Skanaus, Mažyli!