Lengvas kopūstų apkepas

Jei kyla klausimas „ką įdomesnio galima pasigaminti iš baltagūžių kopūstų?“, siūlome pasigaminti ir paskanauti šio lengvo apkepo.

• 400 g baltagūžio kopūsto; • 2 kiaušiniai; • stiklinė pieno; • šlakelis grietinėlės; • šaukštas miltų; • gabalėlis sviesto (25 g); • 2 saujos tarkuoto ferm. sūrio; • sauja džiūvėsėlių; • mėgstamų prieskonių.

Kopūtų apkepo paruošimas: 1. Kopūstus sutarkuokite, sudėkite į verdantį vandenį 5 min. apvirti, nusunkite. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, pakaitinkite 2-3 min., po truputį maišydami supilkite pieną. Maišykite, kol sutirštės. 3. Paruoštą padažą užpilkite ant apvirtų kopūstų, įmaišykite kiaušinius, užliekite grietinėlę. 4. Paskaninkite druska, mėgstamais prieskoniais (pipirais, žalumynais). 5. Paruoštą masę sudėkite į sviestu pateptą arba silikoninę formą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. 6. Bebaigiant kepti apkepo viršų užbarstykite sauja džiūvėsėlių, sumaišytų su tarkuotu fermentiniu sūriu. Skanaus, mažyliai!