• 4 kiaušiniai; • 100 g varškės; • 10 juodųjų alyvuogių be kauliukų; • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; • 4 maži pomidoriukai; • kelios riekelės fermentinio sūrio (be skylučių).
Kad Šv. Velykų stalas būtų originalesnis, paruoškite šių puošnių laivelių. Vaikams patiks. Paruošimas 1. Kiašinius gerai nuplaukite ir virkite 8 minutes. 2. Kol kiaušiniai verda, pasiruoškite įdarą: alyvuoges susmulkinkite, dėkite į dubenį su varške, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite. 3. Išvirtus kiaušinius dėkite į šaltą vandenį. Kai atvės nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius, baltymas bus laivelio pagrindas. Į jį dėkite šaukštelį ar du įdaro. Pagaliuku persmeikite gabalėlį sūrio, pusę pomidoriuko ir paruoštą burę (kaip matote paveikslėlyje) įstatykite į laivelį. Taip paruoškite visus kiaušinius ir patiekalas paruoštas. Skanaus, Mažyli!