Įdaryti obuoliukai su varškės įdaru

Ko jau ko, bet soduose obuolių mes turim daug! Tad skanaukime į sveikatėlę! Įdaryti obuoliukai puikiai tiks ir lengvai vakarienei, ir užkandžiui ar vietoj deserto!

• obuolių (3-4); • sauja šviežių uogų / mėgstamas vaisius (mes turėjom saują šilauogių); • 200 g varškės; • šaukštelis medaus ar cukraus (varškei pasaldinti).

Paruošimas: 1. Nupjaukite obuolių viršūnėles. 2. Išpjaukite sėklalizdžius. 3. Varškę sumaišykite su trupučiu medaus ar cukraus. 4. Dėkite įdarą į obuolį, ant viršaus ar įmaišę į varškę – keletą uogų, smulkinto vaisiaus (tiks ir džiovinti vaisiai, uogos). 5. Sudėję įdarą, obuoliuką galite uždengti nupjauta obuolio viršūnėle. 6. Prieš dedant į orkaitę obuoliukų nepamirškite subadyti šakute, kad kepdami išlaikytų gražesnę ir tvirtesnę formą. 8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temp. orkaitę – 15-18 min. Skanaus, Mažyliai!