Grikių troškinys su mėsa

Grikių derinys su malta ir garuose virta mėsa patiks ne tik mažyliams, bet ir jums – lengvai virškinama, maistinga, skanu. Paragaukit!

• 100 g grikių; • 100 g liesos mėgstamos rūšies mėsos; • 1 didelė morka; • 1 nedidelė galvutė svogūno; • truputis sviesto; • daržovių sultinio.

Grikių troškinio paruošimas: 1. Grikius išvirkite daržovių sultinyje (namuose ruoštame sultinyje) arba verdant įdėkite keletą daržovių – morką, svogūną, petražolių, krapų ar kt. 2. Mėsos gabalėlį sumalkite ir dėkite virš verdančių grikių troškintis garuose (ūgtelėjusiems mažyliams sumaltą mėsą galite patroškinti ir aliejuje kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu). 3. Išvirusius grikius sumaišykite su troškinta mėsa, įpjaustykite griežinėliais su grikiais virusią morką, paskaninkite trupučiu druskos, šviežių ar šaldytų krapų šakele, įmaišykite gabalėlį sviesto. Pastaba: susmulkinkite produktus atsižvelgiant į mažylio amžių (nemokantiems kramtyti, dantukų neturintiems mažyliams sutrinkite produktus trintuve iki vienalytės masės). Skanaus, mažyliai!