• Grikių apkepas

• 100 g virtų grikių; • 1 vidutinio dydžio morka; • 2 griežinėliai svogūno; • 1 kiaušinio trynys; • 2 šaukštai grietinės; • truputis fermentinio sūrio; • truputis druskos.

Mums šis apkepas buvo atradimas – ir paprastai gaminamas, ir, svarbiausia, vaikų „užskaitytas“. Sveika ir skanu. Nors pateikiame beveik vegetarišką versiją, kartais galite įdėti ir patroškinto faršo. Bandėm. Skanu 🙂 Apkepo paruošimas 1. Išvirkite grikius. 2. Morką sutarkuokite smulkia tarka ir patroškinkite aliejuje kelias minutes kartu su susmulkintu svogūnu. 3. Kiaušinio trynį sumaišykite su grietine ir trupučiu fermentinio sūrio (sutarkuoto smulkia tarka). 4. Į šią masę sudėkite virtus grikius, troškintas morkas su svogūnu ir trupinėlį druskos. 5. Sudėkite paruoštą masę į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite orkaitėje (180 laipsnių temp.) apie 30 min. Skanaus, Mažyli!