Daržovių tyrelė su mėsyte

• 100 g triušienos (kai išvirs, liks apie 50 g); • riekelė cukinijos; • riekelė moliūgo; • 1 bulvė.

Kai pas bobutę kaime, sode ar tiesiog turguje tiek spalvotų gėrybių, būtų nuodėmė jomis nepalepinti savo mažylių. Stverkite moliūgą, cukiniją, mėgstamą mėsytę ir pirmyn gaminti vitaminų pilnos makalainės. Paruošimas

  1. Mėsą išvirkite atskirai nuo daržovių. Triušiena virs apie 30-40 min.
  2. Į kitą prikaistuvį su verdančiu vandeniu sudėkite nuskustą, nuplautą ir gabalėliais supjaustytą bulvę, uždengę puodą virkite apie 15 min.
  3. Tuomet įdėkite gabalėliais supjaustytą moliūgo riekelę be žievės, cukiniją (jei cukinija jauna – gali būti su žievele) ir dar pavirkite apie 5-8 min.
  4. Išvirusius produktus sutrinkite elektrine trintuve į vieną makalainę.
  5. Tyreles galite praskiesti vandeniu, kuriame virė daržovės arba paprastu virintu vandeniu.

Skanaus, Mažyli!