• Čirviniai blynukai

• 1 kiaušinis; • 0,5 stiklinės pieno; • 5-6 šaukštai miltų; • gabalėlis sviesto (30-40 g); • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių; • truputis cukraus ir vanilinio cukraus.

Nė vienas vaikas neužaugo be blynų. Ir jau pradedame suprasti, kad tą etapą, kai blynus gali valgyti ryte, per pietus ir vakare išgyvena dauguma mažylių. Šiuos blynukus prisiminkite savaitgaliais – bus tikra puota visai šeimai. Čirvinių blynukų paruošimas 1. Trynį atskirkite nuo baltymo, išsukite jį su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. 2. Sviestą išlydykite (jei karštas – leiskite truputį pravėsti) ir sumaišykite su kiaušinio tryniu. 3. Supilkite pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. 4. Kiaušinio baltymą gerai išplakite (iki putų) ir iš lėto įmaišykite į tešlą. Tešla turi būti tirštesnė nei lietiniams, savo tirštumu turėtų priminti grietinę ar net būti truputį tirštesnė. 5. Kepkite vaflinėje, kol bynukai gražiai pagels – skanu su trintomis uogomis, jogurtu, vaisiais. P.S. Taip pat labai skanu į tešlą įtarkuoti obuoliuką ir įberti truputį cinamono, aguonų ar kakavos. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės nuotr.