• Burokėlių sriubytė

• 2 stiklinės vandens; • 100 g mėgiamos mėsos faršo; • 1 kiaušinis; • šaukštelis džiūvėsių arba ryžių; • 1 bulvė; • 0,5 morkos; • 1 virtas burokėli; • priesk. žolelės, druska, pipirai.

Burokėlių sriubos interpretacijų daug ir visos jos skanios. Jeigu Jūsų mažylis dar neturi mėgstamos sriubytės recepto, siūlome pabandyti šią. Paruošimas 1. Užvirkite vandenį. 2. Kol jis verda, paruoškite mėsos kukulaičius: sumaišykite faršą, trupinėlį druskos, pipirų, kiaušinį ir džiūvėsius. Suformuokite mažus kukulaičius, dėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 20 min. 3. Nuskuskite morką ir bulvę. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Daržoves dėkite į puodą su kukulaičiais. 4. Virtą burokėlį sutarkuokite ir baigiant virti morkoms ir bulvėms taip pat sumeskite į puodą. Po kelių minučių suberkite prieskonines žoleles, leiskite aromatui įsigerti ir sriubytė bus paruošta. Šiltos sriubytės užteks ne tik Mažyliui, bet ir mamai ar broliukui, sesutei. Skanaukite su šlakeliu grietinės. Skanaus, Mažyli! Aidos Chlebinskaitės foto