Burokėlių ir fetos salotos

• 4 saujos sultenių; • 4 virti burokėliai; • 200 g fetos; • 50 g kedrų riešutų; • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus; • 2 šaukštai citrinos sulčių; • 2 šaukštai medaus; • 2 šaukšteliai citrinos žievelės.

Šį receptą aptikome pasakiškų receptų knygoje, kurią visai neplanuotai nusižiūrėjome ir įsigijome Knygų mugėje. Vadinasi ji „…Ir aš ten buvau…“. Viršelyje akį patraukė visada nuostabūs animatorės Skirmantos Jakaitės piešiniai, o pavarčius paaiškėjo, kad knygoje – ne tik piešiniai, receptai, bet ir pasakos, kurių herojai valgo ir gamina. Išbandėme kol kas tik šias Ilgakasės Sultenės salotas. Valgėme keturiese. Ir, turime pranešti, kad salotas beveik visi įvertino skirtingai. Vienas vaikas lėkštėje išrankiojo tik riešutus ir pusę burokėlių, antras suvalgė viską, išskyrus riešutus, o štai tėvams salotos patiko ir jokių sudedamųjų dalių lėkštėse neliko. Įvertinkite ir Jūs. Paruošimas 1. Virtus, atvėsintus ir nuluptus burokėlius supjaustykite kubeliais. 2. Taip pat supjaustykite fetą. 3. Kedrų riešutus pakepinkite įkaitintoje keptuvėje. 4. Nuplaukite ir nusausinkite sultenes. 5. Pasiruoškite padažą: aliejų, citrinos sultis ir medų gerai išmaišykite. 6. Dėkite į lėkštę sultenes, burokėlius, fetą, riešutus, viską apšlakstykite padažu ir apibarstykite tarkuotos citrinos žievele. Gardu su skrudinta itališka čiabatos duonele. Skanaus, Mažyli ir ne tik!