Kai norisi greitų balandžiukų-tinginukų, tiesiog maltą mėsą sumaišome su tarkuotu kopūstu, bet kartais galima pasigaminti ir tikrų, į kopūsto patalus įvyniotų mėsos kukulių, kitaip – balandžiukų. Šį kartą juos gaminome su mėsa ir kuskuso kruopomis – rezultatas puikus, pabandykite ir jūs.

• šviežio kopūsto galva;
• malta mėsa (apie 0,5 kg) – tiks mėgstamiausia rūšis;
• 2 vidutinio dydžio morkos;
• nedidelė galvutė svogūno;
• 2 saujos kuskuso kruopų;
• mėstamų žolelių – krapų, petražolių;
• truputis druskos ir pipirų;
• šviežias pomidoras / truputis pomidorų tyrės ar pastos.

Paruošimas:
1. Šviežio kopūsto galvą (išskobus kotą) dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite keletą minučių ir, nukaitę nuo ugnies, leiskite pastovėti, kol kopūsto lapai ims lengvai atsiskirti nuo kopūsto galvos. Nepamirškite nupylę karštą vandenį užpilti šaltu, kad vyniodami mėsą nenusidegintumėte rankų.
2. Kuskuso kruopas užpilkite nepilna stikline verdančio vandens ir leiskite išbrinkti. Tuomet jį sudėkite į maltą mėsą, kartu su tarkuota morka (vieną morką palikite pabaigai), smulkiai pjaustytu svogūnu, trupučiu druskos ir prieskoninėmis žolelėmis.
3. Imkite po vieną kopūsto lapą, dar galite truputį paploninti stiebelio sukietėjimą (ties ta vieta, kuria kopūsto lapas prisitvirtina prie kopūsto galvos) – bus lengviau suvynioti, balandžiukai bus standesni.
4. Tuomet balandėlius draugiškai sudėkite į puodą, ant viršaus uždėkite stambiai tarkuotų morkų, užpilkite daržovių sultiniu (galima ir tuo vandeniu, kuriame apvirėte kopūstą) ar paprastu vandeniu, kad vos vos apsemtų balandžiukus. Galite paskaninti pjaustytais pomidorais (be odelės) ar pomidorų tyre / pasta ir troškinkite ant silpnos ugnies apie valandą, o bebaigiant troškintis įliekite šlakelį grietinėlės ar šaukštą grietinės.
5. Puikiai tiks skanauti su kuskusu.

Skanaus! Pakaks visai šeimynai – 2 dideliems ir 2 mažiems.