• Avinžirnių troškinys su daržovėmis

Už receptą ir nuotraukas dėkojame mamytei Ugnei Lipeikaitei iš Čilės – tai jos keturmečio sūnelio Pedro Aisčio mėgstamiausias patiekalas – būtina paragauti! O interviu su Ugne – apie mitybos įpročius Čilėje ir kitas skanias ir mamoms taip rūpimas temas – skaitykite čia.

• 2 stiklinės avinžirnių;
• svogūnas;
• morka;
• kelios riekės moliūgo;
• šviežių ar šaldytų kukurūzų;
• prieskoniai – raudonėliai, paprika, petražolės, krapai;
• jei norisi sočiau – galima įdėti mėsos kukulių ar virtos vištienos.

Paruošimas:
1. Pamerkite avinžirnius nakčiai į šaltą vandenį, išmirkusius virkite vandenyje ar natūraliame sultinyje apie 45 min.
2. Kol avinžirniai verda – pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną (svieste Ghi), stambiai tarkuotą morką ir viską sudėkite į puodą prie avinžirnių.
3. Sudėkite į puodą ir kubeliais pjaustytus moliūgus bei šviežius ar šaldytus kukurūzus.
4. Troškinį gardinkite raudonėliu, paprika, petražolėmis ir krapais.
5. Bebaigiant virti įtarkuokite didelį pomidorą. Jei norima sotesnio troškinio – galima įdėti atskirai išvirtų mėsos kukuliukų, virtos vištienos, bet nebūtina – tai gali būti ir puikus vegetarinis troškinys.
„Šį troškinį valgome su skrudinta duonele – skanaus visiems!“