Gaminame kepsnelius iš avinžirnių ir daržovių

Lengvas, maistingas ir jau – užuodžiame – labai kvepiančio pavasariu mamytės Živilės mums atsiųsto patiekalo receptas iš avinžirnių ir daržovių. Rekomenduojame išbandyti, nes mes jau skubame į parduotuvę reikalingų ingredientų. Skanaus visiems! Laukiame ir jūsų receptų su nuotraukomis.

• avinžirniai, apie 250 g; • morkos, 2 vnt.; • pusė svogūno; • pusė poro; • česnakas, 3 skiltelės; • sauja špinatų; • džiuvėsėliai, 4 v.š.; • kiaušiniai, 2 vnt. • pipirai, juodoji Himalajų druska, džiovinta malta paprika, žolelės.

Paruošimas: 1. Avinžirnius pamerkite iš vakaro (kad gerai išbrinktų) ir išvirkite (apie 50 min.) 2. Sutrinkite smulkintuvu. 3. Sutarkuokite morkas, supjaustykite porą, svogūną, česnaką ir viską truputį patroškinkite keptuvėje, pabaigai paliekant špinatus. 4. Iš keptuvės viską sudėkite į dubenį su trintais avinžirniais, sudėkite likusius ingredientus. 5. Gerai išmaišykite ir formuokite kepsnelius, juos dėkite į paruoštą kepimui indą (geriau – išklotą kepimo popieriumi), viršų paspauskite šakute, o kepsnelių viršų patepkite aliejuje. 6. Dėkite kepti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite apie 35 minutes. Skanaus, mažyliai!