• Kalakutienos maltinukai su bulvių-burokėlių koše

• 100 g maltos kalakutienos krūtinėlės; • 1 kiaušinio trynys; • 1 šaukštas džiūvėsėlių; • 1 bulvė; • 0,5 nedidelio burokėlio; • prieskoninių žolelių; • šlakelis pieno.

Sinoptikai sako, kad savaitgalį daug snigs ir bus puiki galimybė nulipdyti ne vieną sniego senį. O kol vienas iš tėvų kartu su vaiku lipdys senius lauke, kitas vieną kitą senį gali nulipdyti virtuvėje. Paruošimas 1. Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite gabalėliais supjaustytą burokėlį ir leiskite pavirti apie 10 min., tuomet sudėkite gabalėliais pjaustytą bulvę ir kartu virkite apie 30 min. 2. Maltą kalakutienos krūtinėlę sumaišykite su kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais ir žiupsneliu smulkintų krapų. 3. Kitame puode užvirkite vandenį ir suformavę mažus rutuliukus, dėkite juos virti. 4. Kai išvirs bulvės ir burokėliai – juos sutrinkite elektrine trintuve, įpylę šlakelį pieno. 5. Sudėkite kartu į lėkštę išvirusius maltinukus ir košę. Skanaus, Mažyli!