Patarimai kaip teisingai šaldyti vaisius, uogas ir daržoves. Jei primaitinti pradėsite žiemą, daržovėmis, vaisiais ir uogomis reiktų pasirūpinti iš anksto.

Daržuose, soduose, miškuose jau sirpsta, noksta vaisiai, uogos, daržovės. Ypač aktualu kuo daugiau vasaros-rudens gėrybių pasiruošti šaldymui mamytėms, kurių mažyliai gims dar šią vasarą-rudenį, o primaitinimui šviežių gėrybių dar nebus spėjusių prinokti / prisirpti: • Šaldyti atrinkite tik gerai prinokusius ir nepažeistus vaisius, uogas, daržoves; • Patogiausia visus vaisus, daržoves, uogas šaldyti nedidelėmis porcijomis – ypač, jei gėrybės bus skirtos mažylių tyrelėms gaminti; arba – paruoštas šaldymui vaisius, daržoves, uogas pirmiausia paskirstykite ant kepimo popieriaus, kad tarpusavyje nesiliestų, dėkite į šaldiklį ir tik sušalusius suberkite į šaldyti skirtą tarą – taip bus paprasčiau paimti norimą jų kiekį, nereikės atšildyti visų iš karto. • Prieš šaldydami vaisius, daržoves, uogas labai gerai nuplaukite, jei turi žievelę – ją nulupkite, kauliukus, sėklalizdžius turintiems vaisiams juos išimkite, nuplikykite kelias sekundes pamerkdami į verdantį vandenį ir pasirinkite šaldymo būdą – susmulkinkite, sutrinkite į tyrę ar šaldykite nesmulkintus. • Šaldyti galite polietileniniuose maišeliuose (būtinai – skirtuose šaldymui), geriausia, kad būtų užspaudžiami, užsegami; taip pat – šaldymui skirtuose plastikiniuose indeliuose; • Nerekomenduojame šaldymui naudoti stiklinių indų – šaldami jie gali sprogti; • Maišelių ar dėžučių nepridėkite sklidinų, palikite truputį tuščios vietos – šaldami produktai plečiasi; • Nepamirškite ant pakuočių pasižymėti, koks tai produktas, sudėjimo šaldyti datą – šaldytas daržoves, vaisius ir uogas šaldiklyje galima laikyti ne ilgiau metų, tiksliau – iki kito sezono. • Stambesnius vaisius prieš šaldydami supjaustykite – smulkesnius vaisius ar uogas šaldykite sveikus; • Žalumynus rekomenduojame šaldyti atskirai pagal rūšį – mažyliai ragavimo būdu atsirinks, kuris jų labiausiai patinka; • Ruošdami makalaines su šaldytais produktais, juos, išėmę iš šaldiklio, dėkite tiesiai į verdant įvandenį – jokių atlaidinimų nereikia. • Cukrui – NE 🙂 Šaldykite vaisius, uogas be jokių priemaišų – juose mažylių laukia tikri vitaminai, nes šaldymas – tai geriausias vaisių, daržovių, uogų konservavimo būdas! Dar daugiau patarimų apie kiekvieną maisto produktų, receptai, produktų įvedimo lentelė ir dar daugiau – mūsų knygoje „Mažylio receptai„. Naujienas sekite mūsų Facebook paskyroje.