Pamename, kai lankėme nėščiųjų kursus, daktaras labai skatino nėštumo metu valgyti žemuoges, nes jos – puikus geležies šaltinis ne tik mamai, bet ir vaisiui. Atsimename šį patarimą ir dabar, kai tie, pilvuose augę angeliukai, jau nebe tokie maži, bet įvairių vitaminų ir mineralų jiems reikia nuolat. Žemuogės džiugina mus trumpai, todėl skubėkime jų rinkti, pirkti, valgyti, šaldyti, skaninti jomis košes, jogurtus, varškes, desertus…. Žemuogėse gausu vitamino C, ypač daug PP, B grupės, geležies. Jos mažina cholesterolio kiekį kraujyje, plečia kraujagysles. Nuo kada: verdančiu vandeniu / garais apdorotų žemuogių tyrelės pavidalu duokite ragauti nuo 6-7 mėn. (pradėkite 1 šaukšteliu). Kol mažylis neturi pakankamai dantukų uogoms sukramtyti, būtinai jas sutrinkite. Linkusiems į alergiją vaikučiams žemuogių, kaip ir braškių, duokite ragauti kiek vėliau, maždaug nuo metukų. Sezoniškumas Lietuvoje: birželis-liepa. SVARBU: – uogos greitai genda, tad nesuvalgytas geriau užšaldykite šaldiklyje; – net ir nealergišką mažylį nuo per didelio kiekio šių uogų gali išberti – tad neleiskite mažyliui persivalgyti, didžiausias 1 porcijos dydis – 100 g., maždaug dvi saujos; – žemuogės ypač tinka sergantiems mažakraujyste.