Ryžiai mažyliui

Ryžiuose gausu angliavandenių (apie 75 proc.), baltymų, yra truputis riebalų, taip pat daug mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, fosforo, cinko, seleno, jodo, taip pat B grupės, PP, E vitaminų. Ryžių kruopose gausu maistinių skaidulų, gerinančių žarnyno veiklą. Svoris: 1 šaukštas – 20–25 g (šaukštas išvirusių – apie 60 g); 1 saujelė – 20–25 g. SVARBU: – mažyliui, pradedančiam ragauti kruopų košių, pirmiausia rekomenduojama pasiūlyti ryžių; – ryžiai verda 15–20 min., ryžių kruopų miltų košė verdama 5–7 minutes; – maistingesni yra rudieji nepoliruoti ryžiai, nes juose daugiau ląstelienos; – ryžiai nedirgina žarnyno, spartina medžiagų apykaitą, tačiau gali kietinti viduriukus, todėl būtina atkreipti dėmesį į mažylio savijautą; – jeigu mažyliui verdate ryžių kruopas, o ne dribsnius, išvirtus ryžius elektriniu trintuvu sutrinkite į vientisą tyrelę arba virkite košę iš kavamale sumaltų ryžių.